RUČNÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍ ITALSKÉ ZMRZLINY Z MLÉKA, SMETANY A ČERSTVÉHO OVOCE

Angolo Cremeria Milano, Pizzeria Mamma Mia (roh ulice Vítězná a Újezd), Praha 1
Angolo Cremeria Milano, Břehová 5, Praha 1
+420 606 07 07 07

Napište nám

ZÁKLADNÍ NABÍDKA DRUHŮ ZMRZLIN

RUČNÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍ ITALSKÉ ZMRZLINY

PRO VÍCE INFORMACÍ

+420 606 07 07 07

OVOCNÉ (tzv. sorbety)

★ citron

★ jahoda

★ malina

★ lesní plody

★ mango

★ grep

★ borůvka

 

OVOCNÉ SMETANOVÉ

★ jogurt bílý

★ jogurt lesní směs

★ banán

 

SMETANOVÉ

★ fior di latte (smetanová bez příchutě)

★ amarena (smetanová s višní)

★ kokos

★ malaga (s vínem a rozinkami)

★ straciatella (s kousky čokolády a rumem)

★ vanilka

★ bacio bianco (bílá čokoláda)

★ karamel

★ vlašský ořech

★ lískový oříšek

★ pistácie

★ nugát

★ tiramisu (vanilková s piškoty Savoyardi)

★ hořká čokoláda

★ káva

 

Pro hotely a restaurace nabízíme kompletní zmrzlinový servis, jehož součástí je celoroční rozvoz zmrzliny zdarma po Praze a okolí, možnost bezplatného zapůjčení zmrzlinových vitrín různých velikostí a dodání všeho, co je potřeba k úspěšné prezentaci a prodeji zmrzliny Cremeria Milano.

Zmrzlinu, kterou od roku 2001 vyrábíme, připravujeme podle vlastních italských originálních receptur bez použití konzervačních látek, koncentrátů a umělých barviv.

Základy pro zmrzlinu, tzv. báze a také většina ostatního se vyrábí v Itálii přímo pro nás v malé rodinné firmě poblíž italských Benátek.

Majitelé naší společnosti jsou Italové, kteří na severu Itálie v Trentu provozují několik dalších restaurací. Další úspěšné kavárny Cremeria Miláno jsou ale i v Turecku v Istanbulu a také v Bratislavě

 

Ovocné zmrzliny

tzv. sorbety neobsahují mléko, smetanu, ani vejce a jsou připravovány

z čerstvého, nebo v zimě z mraženého ovoce, jehož

celkový podíl ve zmrzlině je kolem 30%,

glukózového sirupu, cukru a vody.

Takto připravujeme všechny ovocné zmrzliny

s výjimkou banánové a ovocné jogurtové.

 

Smetanové zmrzliny

jsou připravovány ze smetany, mléka, cukru,

dextrózy, vaječných žloutků a zmrzlinových

past Albert. Některé druhy zmrzlin vejce,

respektive vaječné žloutky, neobsahují.

Jsou to: smetanová fior di latte, kokos, pistácie, karamel,

jogurt a vlašský ořech.

 

Proces přípravy zmrzliny je tzv. teplou cestou, tj. všechna připravovaná směs s výjimkou ovocné složky, případně jogurtu se nejprve zahřeje na 85 stupňů - pasterizuje se a teprve potom se ve zmrzlinovém stroji mrazí. Tím je dosažena zdravotní nezávadnost a také lepší kvalita zmrzliny a delší trvanlivost.

Bezprostředně poté je v šokovém mrazáku takto vyrobená zmrzlina zamražena do hlubokozmrazeného stavu, ve kterém je uchovávána a rozvážena.

Teplota skladování hlubokozmrazené zmrzliny musí být nejméně - 18 stupňů Celsia a to po celou dobu použitelnosti. Minimální trvanlivost všech druhů zmrzlin je 2 měsíce od data výroby.

Servírovací teplota musí být podle vyhlášky 148/1998 Sb, par. 36, odst. 1, ve znění pozdějších přepisů, nejméně - 8 stupňů Celsia, my však doporučujeme - 12 až - 14 stupňů, aby zmrzlina netekla. Při servírovací teplotě musí být zmrzlina dle platných předpisů podána nejdéle do 48 hodin.

Ostatní stanoví výše uvedená vyhláška, dále vyhláška 328/1997 Sb a zákon 110/1997 Sb.

 

 

Jsme schopni na zvláštní přání vyrobit zmrzlinu prakticky ze všeho, z jakéhokoliv ovoce a příchuti. Na zvláštní přání našich zákazníků jsme vyráběli například skořicovou, či mrkvovou zmrzlinu, ale i exotické litchi, zmrzlinu z badyánu, černého sezamu, či jahodu s thaiskou bazalkou. Umíme také zmrzliny ze sojového mléka, které neobsahují laktózu.

 

S ohledem na skutečnost, že základní složkou naší zmrzliny musí být cukr, který nelze jednoduše nahradit, nedokážeme vyrobit nízkotučné a diabetické zmrzliny. Ceny takových speciálních zmrzlin jsou individuální a záleží především na cenách vstupních surovin a složitosti výrobního procesu.  Pro bezplatný rozvoz je mimo centrum města minimální objednávka 10 kg zmrzliny. Při objednání do 11 hod. zmrzlinu přivezeme následující den, jinak za 2 dny.

Prodej kopečkové zmrzliny z vitríny

K zapůjčení poskytujeme zmrzlinové vitríny typu ISA, Samoa 7 pro 7 vaniček zmrzliny, nebo ISA Samoa 4 pro 4 vaničky zmrzliny. Podle přání zákazníka je do těchto vitrín možno umístit i více druhů, maximálně 14 (8). Umístění více druhů zmrzliny je možné díky použití menších vaniček na zmrzlinu. Vitríny jsou připojeny na 220 V, k provozu nepotřebují vodu a pro zajištění jejich mobility mají kolečka. Rozměry vitríny pro 7 vaniček jsou: 135 x 65 cm, pro 4 vaničky 86 x 65 cm. Hmotnost vitríny je cca 85 kg. Ve zvláštních případech jsme schopni poskytnout i plně profesionální vitríny v nerezovém provedení na 12 vaniček zmrzliny, které jsou umístěny ve dvou řadách. Tyto velké vitríny pro svůj provoz sice nepotřebují vodu, ale potřebují 400 V.

Spolu s vitrínou nabízíme zdarma k zapůjčení další nezbytné doplňky potřebné pro prodej kopečkové zmrzliny, jako jsou výdejní stojánky na kornoutky, lopatky a porcovací kleště na nabírání zmrzliny, zmrzlinové popisky, atd.

Spolu se zmrzlinou nabízíme také prodej kornoutů a kelímků na zmrzlinu, sladkých misek, dekoračních oplatek, zmrzlinových lžiček a dalšího příslušenství za výhodné ceny.

 

V případě vašeho zájmu, nebo dotazů nás kdykoliv kontaktujte.

Copyright (c) 2012, Cremeria Milano

Telefon: +420 606 07 07 07

E-mail: gelatopraga@gmail.com

Pizzeria Mamma Mia

Zobrazit na mapě